הסכם גירושין
הסכם גירושין
עורך דין גירושין מבין עניין יודע: עדיף להגיע לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני עם הסכם גירושין מוסכם על הצדדים מאשר להביא את המחלוקות להכרעת הערכאות המשפטיות.
אין ספק שעריכת הסכם גירושין היא הדרך הנכונה לסיום פרק חיים משותף - דגש על המילה הסכם. הסכמה ליתר דיוק.
כאן באים לידי ביטוי ניסיונו, כישוריו, הבנתו ורגישותו האנושית של עורך הדין כמגשר שידע להביא שני צדדים להסכים על אין ספור עניינים שהיו משותפים ולהסדיר בהסכם גירושין חיים שלמים שנבנו יחד:
נושא הילדים הרגיש ואולי החשוב מכל שדורש הסכמה והסדרת זמני שהות, החלטה מהי טובתם או מה עושים במקרה של מחלוקת הנוגעת לטובת הילדים.
עניינים פיננסיים ורכוש משותף כמו כיצד יחולקו הכספים? האם למכור את הנכס (דירה/בית)? מתי למכור או מי יישאר לגור בבית ויקנה את חלקו של האחר? תשלומי כתובה והאם האשה מוותרת על כתובתה?
מזונות: מזונות אשה... מזונות ילדים... מי צריך לשלם וכמה אם בכלל? האם יש מקום למזונות משקמים שישולמו אחרי שהסכם הגירושין נכנס לתוקף ואשר ייעודם לשקם את בן הזוג החלש.
כל הדוגמאות שהבאתי הם רק 'קצה המזלג', אולם די בהן כדי להבין את החשיבות בבחירת עורך הדין להסכם גירושין המתאים.
ובדיוק בכך עוסקת הפסקה הבאה:
איך בוחרים עורך דין להסכם גירושין
לא פעם אני רואה בגוגל פרסומים של עורכי דין לענייני משפחה יוצאים בהכרזות כמו: "עורך דין גירושין לוחמני שיודע להשיג את כל מה שמגיע לך."
אין ספק שיש מצבים מכוערים של התעמרות או נקמנות בהם עורך דין גירושין צריך לדעת להפשיל שרוולים ולהילחם למען הלקוח שלו אבל במקרה של עריכת הסכם גירושין - זו ממש לא הדרך. ההיפך הוא הנכון.
כאן צריך לבחור עורך דין ששם את טובת הצדדים לנגד עיניו ומעל לכל את טובת הילדים. זו דרכי בכל אופן, ולשם כך, בנוסף להיותי עורכת דין גירושין אני גם מגשרת משפחה, מדריכת הורים ויועצת זוגית.
שלושה כלי עבודה נוספים אלה מאפשרים לי ללוות הורים מתגרשים מעבר למעטפת המשפטית הנדרשת ולהעניק להם: ליווי וחיזוק נפשי, תיווך אל מול הילדים, כלי התמודדות עם המצב המאוד רגיש ועדין שלא לומר מאיים. כן פירוק נישואין הוא בהחלט עניין מטלטל.
ניסיוני הרב בניסוח ועריכת הסכמי גירושין מאפשר לי לצפות כמעט כל תרחיש עתידי שעלול להוות מוקש ולפתור אותו כבר עכשיו בהסכם המתגבש. ובשורה התחתונה, השאיפה שלי היא שלאחר חתימת הצדים על ההסכם הם יכניסו אותו למגירה ולעולם לא יצטרכו לפתוח אותו שוב.
הסכם גירושין לעשות את זה נכון
ללא צל של ספק – דרך הגישור, ההסכמה, ההבנה, ההכלה והקבלה של כל אחד מהצדדים חשובה לעצם ניהול הגירושין ולהמשך דרככם בחיים לאחר הפרידה.
אם להיות כנה ולגלות שקיפות מלאה לא אהסס לומר שהדרך להסכם גירושין לא קלה, מאחר ובמקרים רבים כל אחד מהצדדים מגיע טעון רגשית, מלא בחששות ואפילו מדוכדך נפשית.
ועדיין, די בהצפת החלופות כדי להבין עד כמה הסכם גירושין עדיף על ניהול תיק גירושין בבית המשפט.
ראשית החשש הגדול של מרבית המתגרשים – כמה זה יעלה לי?
ובכן, עריכת הסכם גירושין בתהליך של גישור עולה כרבע מעלות ניהול תיק גירושין בבית המשפט. כמה עשרות אלפי שקלים לעומת כמה מאות אלפים. שנית, קיים חשש גדול ובצדק מפני משך התהליך וגם כאן הסכם גירושים מנצח בגדול שכן הוא אורך כמה חודשים ספורים למול כמעט שנתיים של דיונים בערכאות במקרה של ניהול תיק גירושין.
ו... כאן אני מביאה את הערך המוסף שלי לנקודה הרגישה ביותר – הילדים.
הם לא ביקשו לפרק את התא המשפחתי והם גם אלה שלא פיתחו עדיין חומות הגנה ויכולות התמודדות עם מצב כל כך קיצוני כמו המבוגרים. זו הסיבה מדוע בעת גיבוש הסכם גירושין, אם יש צורך בכך, אני מצרפת לתהליך צוות מומחים: מסטר בnlp-, מטפלת בדמיון מודרך ומומחית בתקשורת בין אישית שדואגות לספק ליווי הורים/ילדים להנחות, להדריך, לכוון ולהקל כדי להקטין נזקים נפשיים בעתיד.
הכל תוך מתן כלים לפיתוח אופק חיובי לאחר פירוד להורים ובעיקר לילדים.
חלוקת רכוש בהסכם גירושין
מטבע הדברים, אחד המוקשים הנפיצים ביותר בעת גירושין הוא נושא הרכוש וחלוקתו: נכסי הנדל"ן, רכב, חסכונות, קופות גמל, מוניטין עסקי הם רק חלק מהנכסים שבני הזוג צברו במשך חייהם במשותפים או הביאו איתם לקשר הנישואין וכעת יש צורך להביא לחלוקה צודקת. מהפן המשפטי חלוקת רכוש מוסדרת בחוק יחסי הממון שפועל לחלוקת כלל הרכוש המשותף באופן שווה ובשפה המשפטית – הסדר איזון משאבים.
כמובן שהדברים אינם "שחור לבן" קיימים יוצאים מן הכלל או צורך להגדיר במדוייק מהו כלל הרכוש המשותף. אבל, מאחר ופנינו לחלוקה בהסכמה ולא בסכסוך שמונח לפתחו של בית המשפט, אני מבקשת להציג את האפשרות העדיפה בעיני - חלוקת רכוש בהסכם גירושין. ועל כך בהרחבה.
הסכם מזונות גירושין
הסכם מזונות בגירושין מתייחס לשני ערוצים: מזונות אישה ומזונות ילדים.
לא אכנס בתקציר זה לחוקים ולפסיקות העוסקים בכל אחד מתשלומי המזונות האמורים, אלא אתמקד דווקא במקרים בהם בני הזוג מגיעים בהסכמה באשר לגובה המזונות שיש לשלם ועל מי חל תשלום המזונות. כך, במקרים של הסכם דמי מזונות – בין אם יזום ע"י בני הזוג ובין אם לאחר תהליך גישור שנערך בעזרת עורך דין גירושין – יש וההסכם יתעלם מהוראות הדין ויקבעו בו הסדרים אחרים.
אך קיים כאן תנאי חשוב: הסכמות והסדרים אלה אינם יכולים לפגוע בזכויות הילדים למזונות.
יתרה מזאת, הסכם דמי מזונות אינו מחייב את הילדים והם יכולים לתבוע את מזונותיהם בבית המשפט. כך או אחרת, הסכם מזונות בגירושים חייב לקבל את אישור וחתימת בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני כדי לקבל תוקף של פסק דין.